The Belt and Road: Spolupráce, harmonie a win-win
zprávy

zprávy

Diskuse o nových krmných přísadách

S rozvojem chovu zvířat a neustálým zlepšováním požadavků lidí na bezpečnost a kvalitu potravin roste i poptávka po doplňkových látkách.Tradiční krmné přísady zahrnují především antibiotika, hormony a krmné enzymy atd. Tyto tradiční krmné přísady však mají určité problémy, jako je zneužívání antibiotik vedoucí k rezistenci vůči lékům, rezidua hormonů pro lidské zdraví potenciální rizika.Proto se výzkum a vývoj nových krmných aditiv stal horkou oblastí výzkumu.

Diskuse o nových doplňkových látkách1

Výzkum a vývoj nových doplňkových látek je zaměřen především na tyto aspekty:
1. Probiotika: Probiotika jsou druh živých bakterií prospěšných hostiteli, které mohou zlepšit trávicí schopnost a imunitu zvířat zlepšením struktury a funkce střevní flóry hostitele.Probiotika mohou inhibovat růst škodlivých bakterií, snížit riziko infekce střevními patogeny a zlepšit růstovou výkonnost a zdraví zvířat.Proto se probiotika stala jedním z ohnisků výzkumu nových krmných aditiv.
2. Rostlinné extrakty: Rostlinné extrakty jsou látky s určitou biologickou aktivitou extrahované z rostlin.Rostlinné extrakty mají širokou škálu biologických aktivit, jako jsou antioxidační, antibakteriální, protizánětlivé atd., které mohou zlepšit růstovou výkonnost a zdravotní stav zvířat.V současné době jsou některé rostlinné extrakty široce používány v krmných doplňcích, jako je extrakt z hroznových jader, glycyrrhizin a tak dále.
3. Proteinové enzymy: Proteinové enzymy jsou třídou enzymů, které mohou degradovat proteiny na malé molekulární peptidy nebo aminokyseliny.Proteinové enzymy mohou zlepšit využití bílkovin, zlepšit nutriční hodnotu krmiva a snížit emise dusíku.V současnosti se některé proteinové enzymy používají v krmných přísadách, jako je amyláza, celuláza a tak dále.

Diskuse o nových doplňkových látkách2

4. Antioxidanty: Antioxidanty jsou třídou látek, které mohou inhibovat oxidační reakce, snížit oxidační ztráty tuků a vitamínů v krmivu a prodloužit trvanlivost krmiva.Antioxidanty mohou zlepšit imunitu zvířat, snížit výskyt nemocí a zlepšit růstovou výkonnost a zdraví zvířat.V současné době se některé antioxidanty používají v krmných doplňcích, jako je vitamín E, selen a tak dále.

Výzkum a vývoj nových krmných přísad může nejen zlepšit nutriční hodnotu a bezpečnost krmiv, ale také snížit znečištění životního prostředí a plýtvání zdroji.Výzkum a vývoj nových doplňkových látek však stále čelí některým výzvám, jako jsou vysoké náklady na výzkum a vývoj a nestabilní účinky aplikace.Proto je nutné posílit spolupráci mezi vědeckovýzkumnými institucemi a podniky, zvýšit investice do výzkumu a vývoje nových doplňkových látek a zlepšit úroveň výzkumu a vývoje a aplikační efekt nových doplňkových látek.

Stručně řečeno, s rozvojem chovu zvířat a neustále se zvyšujícími požadavky lidí na bezpečnost a kvalitu potravin má výzkum a vývoj nových krmných přísad velký význam.Výzkum a vývoj nových krmných přísad může zlepšit nutriční hodnotu a bezpečnost krmiv, zlepšit růstovou výkonnost a zdravotní stav zvířat a snížit znečištění životního prostředí a plýtvání zdroji.Výzkum a vývoj nových doplňkových látek však stále čelí určitým výzvám a je nutné posílit spolupráci mezi vědeckovýzkumnými institucemi a podniky pro zlepšení úrovně výzkumu a vývoje a aplikačních efektů.


Čas odeslání: 28. září 2023